Våra flickor

Pipistrellens Kennel

-Fransk bulldogg-

Våra flickor

 

Rogneda (S55732/2008) "Pippi"

 

 

Föga anade vi att hennes Pippi Långstrumpsnamn skulle passa henne så bra. Kavat, tuff, snäll, stark, lekfull, uppmärksam och med en egen vilja steg hon in i vårt liv en het sommardag i juni 2008. Åter skulle vi bara titta, men för säkerhets skull tog vi med pengarna. Man vet ju aldrig! Hon var naturligtvis oemotståndlig. Snygg var hon också men det viktigaste var att hon andades så bra. Visst kom det en snarkning ibland, men även i den fruktansvärda hetta som rådde den dag vi hämtade henne, så gick hon på som om det vore svalt. Lekte, sprang och busade. Ögonen var klara och öronen likaså. Tassarna såg också problemfria ut.

 

Under året som gick lät vi undersöka hennes för hjärtproblem och problem med patellan men hon förklarades frisk som en nötkärna. Vi hade inte trott något annat. Inte kunde en fralla jaga en rottweiler i skogsterräng med dåligt hjärta, det hade hon aldrig orkat. Nu insåg vi att frallan är en humörsnarkare. Pippi snarkar när hon är mycket nöjd, som när hon ligger på rygg i knät och gosar. Eller när hon är mycket missnöjd, som när man ska klippa klorna.

 

Favoritplatsen är på en tjock kudde i soffan, som om hon var prinsessan på ärten. Om man inte ser upp, så stjäl hon ens egen kudde. Hon vill alltid gå ut (nåja, -15 grader och snålblåst kan väl kvitta…) och hon vill alltid vara med och busa. När det är dags att mysa ställer hon också alltid upp. Vår rottweiler älskar att rulla på stockar i skogen. Pippi vill hänga med på ett hörn och biter intensivt i ena änden av stocken. Helst den som rör sig mest! Hon backar inte för något och under sommaren 2009 började vi låta henne simma. Vi upptäckte snabbt att hon kunde simma hyfsat rakt fram, men när det kom till att svänga och vända, ja då sjönk hon fortare än kvickt. Efter att ha räddat henne ett par gånger, köpte vi en flytväst och gissa vem som är först i vattnet nu? Med vildsint frenesi simmar hon ut efter pinnen, ofta före rottweilern.

 

Vi måste ha gjort något riktigt bra, för att belönas med en så underbar liten jycke som Pippi.

 

Efter tre fantastiska kullar har nu Pippi gått i pension

 

 

 

 

Pipistrellens Plupp (SE24020/2010)

 

Plupp är den sista valpen i vår första kull. Hon föddes den 25 februari 2010 och undersöktes för Patella och hjärta efter att hon fyllt ett år. Resultatet visar att hon är frisk som en nötkärna. Plupp är en fantastisk liten tjej, full av bus. Hon är mild, känslig och kelsjuk och vill aldrig vara långt från sin familj. Ebbe (hennes "morbror" Rottweilern) är hennes förebild i livet och det är han som uppfostrar henne, eftersom hennes mamma låter henne göra precis vad hon vill.

 

Plupp fick sin första kull i maj 2012. 9 valpar hade växt i hennes mage. Den sista valpen var dödfödd och valp nummer sex blev bara nio dagar gammal. När Pippi fick sin andra kull, fick inte Plupp vara med de första två veckorna. Pippi, som aldrig sagt till sitt ättelägg förut, ville plötsligt inte att hon skulle komma nära valparna. Plupp blev väldigt avundsjuk och jättelycklig när Pippi till slut lät henne hälsa på de små. Varje dag tillbringade hon långa stunder hos valparna och lät dem bita henne i läpparna, tassarna, öronen, ja, snart sagt överallt. Hon blev deras bästa lekkamrat. Hon har också gjort vissa försök att uppfostra de små. Milt men bestämt. När hon sedan själv blev mamma glömde hon det där med uppfostran. De har fått göra precis allt de vill, utom att äta hennes mat.

 

Plupp har nu gått i pension och kommer inte att få några fler valpar.

 

 

Frisky "Trolla" (SE42656/2017)

Trolla är dotter till Pipistrellens Den Där Dimma, ur vår tredje kull. Dimma bor i Skåne med sin nya familj och den 2 juli 2017 föddes hennes kull på 5 valpar. Vi bestämde oss för att köpa tillbaka en av valparna, Frisky, som vi kallar för Trolla. Hon är en riktig liten bustjej och en stark personlighet. Hon har ärvt mycket av sin mormor Pippis personlighet men man ser också mycket av Humla.

 

Purus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse