2010

Pipistrellens Kennel

-Fransk bulldogg-

Första kullen 2010

 

Till vår första kull valde vi

 

Eternal Star´s Sweet Harry (Harry)

(S17317/2003)

 

Han är en tigrerad kille på sju år som är ett cert från SUCH. Han andades bra och eftersom Pippi är en liten kanonkula och Harry är lugn som en filbunke, kände vi att en kombination av de olika lynnena skulle kunna bli väldigt bra. När också hjärtat och knäna var friska på honom bestämde vi oss för parning. Pippi har inte visat något intresse för killar förut (utom för Ebbe förstås), men när det var dags så ansåg hon också att Harry var en riktig pang-grabb från östra sidan älven.

 

Pippi och Harry har 0% släktskapskoefficient.

 

 

Valparna föddes den 25 februari 2010

 

 

Parning

 

När vi skulle para Pippi ville vi vara noga med att allt skulle gå till på rätt sätt. Eftersom Pippi visat sig vara en så frisk och sund hund, ville vi att också pappan skulle vara frisk. Vi fann Harry (Eternal Star´s Sweet Harry), en tigrerad kille på sju år som var ett cert från SUCH. Han andades bra och eftersom Pippi är en liten kanonkula och Harry är lugn som en filbunke, kände vi att en kombination av de olika lynnena skulle kunna bli väldigt bra. När också hjärtat och knäna var friska på honom bestämde vi oss för parning.

 

Dräktighet

 

Vi trodde knappt att det var sant när veterinären som ultraljudade Pippi utbrast: ”Oj, här var det fullt!” Minst 4 valpar men troligen 6-8 trängdes i Pippis mage. Veckorna gick och hon blev enorm. När det var två veckor kvar trodde jag inte att hon kunde bli större utan att spricka, men det kunde hon. På dagen D såg hon ut som om hon svalt en fotboll.

 

Valpning

 

Efter ett dygn av orolig flämtning kom äntligen den första valpen kl 19 den 24 februari 2010. Därefter följde ytterligare 7 stycken innan hon utmattat sjönk ihop och diade de små. Alla utom en hade hälsosam aptit och sög som bara den. Den sjätte valpen saknade sugreflex och dagen efter kom Pippi darrande och gnyende till oss i köket och meddelade att något hänt. Den lilla flickan hade gått bort under morgonens första timmar. De andra sju valparna var friska och pigga och har vuxit upp till underbara små individer.

 

 

 

 

 

 

 

Purus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse