2011

Pipistrellens Kennel

-Fransk bulldogg-

Valpkullen 2011 B-kullen

 

6 ljuvliga små mirakel föddes natten till den 2 april 2011

 

Den här gången är färgerna lite mer blandade. En valp är lik sin mamma (skäck), en liknar på pricken sin pappa, en är helt mörk med en vit fläck på nacken och de tre övriga har olika grader av tigrering. Alla har en vit strimma på bröstet. Det blev 3 tjejer och 3 killar!

 

Den här gången valde vi

 

NORDJV-07 SE UCH Eternal Star's Fabien Barthez (Barthez)

(S30205/2007)

 

som pappa till valparna. Barthez är frisk från problem med patellan och hjärtat. Pippi och Barthez har 0% släktskapskoefficient.

 

Så här gick det till

 

Pippi födde alla valparna i den första kullen alldeles själv. Naturligtvis trodde vi att allt skulle gå lika bra en andra gång. Liksom förra gången började hon hässja och höll på i 24 timmar. Sedan slutade hon och krystvärkarna satte igång. Ganska snart insåg vi att något inte stämnde. När hon krystade förra gången hände det ju något. Den här gången hände ingenting. Hon blev allt tröttare och efter ett samtal till veterinären beslutade vi oss för att åka in. Blodproverna var jättefina men röntgen visade att den första valpen inte låg som den skulle. I stället för att ha nosen riktad mot födelsekanalen, försökte Pippi klämma fram den med nacken före. Krystningarna tryckte den lille hårt mot bäckenet och trots att veterinären försökte vända på den lille med fingrarna låg den kvar i samma position. Veterinären beslutade sig för att snitta. Vi var ganska säkra på att valpen skulle ha brutit nacken eller på annat sätt omkommit, men till vår stora förvåning och oerhörda glädje levde den. Den första timmen bara nätt och jämnt, men nu har hon tagit sig och är lika aktiv som de andra. Spontant kallar vi henne för SoffiPropp :-) Det kändes väldigt tråkigt att behöva operera Pippi, men utan operation hade både hon och valparna dött. Det fanns ingen chans för henne att föda valpen med nacken/ryggen före. Det här problemet kunde ha inträffat för en hund av vilken ras som helst (eller en människa för all del), och är inte relaterat till att Pippi är en fralla.

 

Vilken pärs!!

 

 

 

Purus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse